Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ceafa la cuptor cu prune uscate:
- 2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
- 300 g prune afumate
- 2 mere
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- 50 g unt
- condiment pentru porc
- sare si piper
Mod de preparare ceafa la cuptor cu prune uscate:
Merele se curata si se taie cubulete.
Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.
In bucata de ceafa, spalata si uscata, cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate).
Condimentam, iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa (eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).
Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline, dupa care deglasam cu vin alb. Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade.
Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere.
Ceafa de porc impanata se serveste portionata impreuna cu sos si fructe din tava.
O friptura exceptionala !:)
Pofta buna !
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?