3 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iata o reteta de friptura de porc cu prune uscate, preparata la cuptor.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ceafa la cuptor cu prune uscate:

  • 2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
  • 300 g prune afumate
  • 2 mere
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • condiment pentru porc
  • sare si piper

Mod de preparare ceafa la cuptor cu prune uscate:

Merele se curata si se taie cubulete.
Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.
In bucata de ceafa, spalata si uscata, cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate).
Condimentam, iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa (eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).
Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline, dupa care deglasam cu vin alb. Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade.
Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere.
Ceafa de porc impanata se serveste portionata impreuna cu sos si fructe din tava.

O friptura exceptionala !:)

Pofta buna !



O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri