Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ceafa la cuptor cu prune uscate:
- 2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
- 300 g prune afumate
- 2 mere
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- 50 g unt
- condiment pentru porc
- sare si piper
Mod de preparare ceafa la cuptor cu prune uscate:
Merele se curata si se taie cubulete.
Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.
In bucata de ceafa, spalata si uscata, cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate).
Condimentam, iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa (eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).
Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline, dupa care deglasam cu vin alb. Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade.
Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere.
Ceafa de porc impanata se serveste portionata impreuna cu sos si fructe din tava.
O friptura exceptionala !:)
Pofta buna !
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară