Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post cu ciuperci si nuci:
- 1 varza murata
- 300 g ciuperci
- 1 cana orez,
- ½ cana miez de nuca
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe potrivite
- 4-5 linguri ulei
- 9-10 linguri suc de rosii
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- marar
- patrunjel
Mod de preparare sarmale de post cu ciuperci si nuci:
Ciupercile se taie in cuburi mici.
Ceapa si miezul de nuca se toaca marunt.
Morcovul si pastarnacul se rad mic.
Orezul se spala si se lasa in apa calduta pana in momentul folosirii.
Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga morcovul, pastarnacul si ciupercile si se continua calirea pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga apoi orezul scurs de apa, 4-5 linguri cu suc de rosii si miezul de nuca. Se amesteca bine si dupa inca 2-3 minute se opreste focul. Se adauga dupa gust: sare, piper, cimbru, boia dulce si iute, marar sau patrunjel tocat. Compozitia se lasa sa se raceasca.
Se desface varza murata de foi, se taie nervurile mai groase si se infasoara sarmalutele. Acestea se aseaza in straturi intr-o oala, iar intre straturi se presara cimbru si se pune cate 1-2 linguri cu suc de rosii. Pe fundul oalei este de preferat sa se aseze un strat cu varza tocata, la fel si deasupra. Se umple oala cu apa fierbinte, cat sa acopere sarmalele.
Se fierb timp de 15-20 minute pe foc, cat sa scada putin apa, apoi inca 20-25 minute la cuptor.
Se servesc calde, cu mamaliguta.
Pe blogul truedelights.ro veti gasi o multime de alte retete gustoase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară