Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post cu ciuperci si nuci:
- 1 varza murata
- 300 g ciuperci
- 1 cana orez,
- ½ cana miez de nuca
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe potrivite
- 4-5 linguri ulei
- 9-10 linguri suc de rosii
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- marar
- patrunjel
Mod de preparare sarmale de post cu ciuperci si nuci:
Ciupercile se taie in cuburi mici.
Ceapa si miezul de nuca se toaca marunt.
Morcovul si pastarnacul se rad mic.
Orezul se spala si se lasa in apa calduta pana in momentul folosirii.
Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga morcovul, pastarnacul si ciupercile si se continua calirea pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga apoi orezul scurs de apa, 4-5 linguri cu suc de rosii si miezul de nuca. Se amesteca bine si dupa inca 2-3 minute se opreste focul. Se adauga dupa gust: sare, piper, cimbru, boia dulce si iute, marar sau patrunjel tocat. Compozitia se lasa sa se raceasca.
Se desface varza murata de foi, se taie nervurile mai groase si se infasoara sarmalutele. Acestea se aseaza in straturi intr-o oala, iar intre straturi se presara cimbru si se pune cate 1-2 linguri cu suc de rosii. Pe fundul oalei este de preferat sa se aseze un strat cu varza tocata, la fel si deasupra. Se umple oala cu apa fierbinte, cat sa acopere sarmalele.
Se fierb timp de 15-20 minute pe foc, cat sa scada putin apa, apoi inca 20-25 minute la cuptor.
Se servesc calde, cu mamaliguta.
Pe blogul truedelights.ro veti gasi o multime de alte retete gustoase.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?