Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post cu ciuperci si nuci:
- 1 varza murata
- 300 g ciuperci
- 1 cana orez,
- ½ cana miez de nuca
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe potrivite
- 4-5 linguri ulei
- 9-10 linguri suc de rosii
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- marar
- patrunjel
Mod de preparare sarmale de post cu ciuperci si nuci:
Ciupercile se taie in cuburi mici.
Ceapa si miezul de nuca se toaca marunt.
Morcovul si pastarnacul se rad mic.
Orezul se spala si se lasa in apa calduta pana in momentul folosirii.
Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga morcovul, pastarnacul si ciupercile si se continua calirea pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga apoi orezul scurs de apa, 4-5 linguri cu suc de rosii si miezul de nuca. Se amesteca bine si dupa inca 2-3 minute se opreste focul. Se adauga dupa gust: sare, piper, cimbru, boia dulce si iute, marar sau patrunjel tocat. Compozitia se lasa sa se raceasca.
Se desface varza murata de foi, se taie nervurile mai groase si se infasoara sarmalutele. Acestea se aseaza in straturi intr-o oala, iar intre straturi se presara cimbru si se pune cate 1-2 linguri cu suc de rosii. Pe fundul oalei este de preferat sa se aseze un strat cu varza tocata, la fel si deasupra. Se umple oala cu apa fierbinte, cat sa acopere sarmalele.
Se fierb timp de 15-20 minute pe foc, cat sa scada putin apa, apoi inca 20-25 minute la cuptor.
Se servesc calde, cu mamaliguta.
Pe blogul truedelights.ro veti gasi o multime de alte retete gustoase.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor