Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:
- 400 gr. morcovi
- o lingurita ghimbir maruntit pe razatoare
- o lingurita praf de curry
- 200 gr. smantana
- 2 catei de usturoi
- putin ulei, sare piper
Mod de preparare supa de morcovi cu ghimbir:
Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute, adaugam si usturoiul. Punem si praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda, stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti. Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.
O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita, intr-un blidisel punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam cu polonicul nitica supa, mestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul in supa, saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam. Alaturi merg de minune niste crutoane crocante. Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…
O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară