Genul de mancare la care te gandesti in timp ce lupti cu troienele intr-o zi friguroasa de decembrie. Ceva hranitor. Ceva aromat. Cu conditia sa va placa ghimbirul. Eu una il ador.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:

  • 400 gr. morcovi
  • o lingurita ghimbir maruntit pe razatoare
  • o lingurita praf de curry
  • 200 gr. smantana
  • 2 catei de usturoi
  • putin ulei, sare piper

Mod de preparare supa de morcovi cu ghimbir:

Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute, adaugam si usturoiul. Punem si praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda, stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti. Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.

O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita, intr-un blidisel punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam cu polonicul nitica supa, mestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul in supa, saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam. Alaturi merg de minune niste crutoane crocante. Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…

supa de morcovi cu ghimbir

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de morcovi cu ghimbir.