Timp de preparare: 90 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu rozmarin:
- un pui
- 150 gr ciuperci
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 100 gr masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita boia dulce
- 2-3 crengute rozmarin
- 200 gr ficatei
- sare, piper
- unt
- o punga de copt
Mod de preparare pui la cuptor cu rozmarin:
Se spala puiul, se pregateste de copt, se condimenteaza cu sare si piper sau cu orice altceva dorim. Se unge apoi cu o bucata de unt in interior.
Ficateii se fierb 10-15 minute, timp in care feliem ciupercile si usturoiul (2 catei).
Dupa ce s-au fiert ficateii, ii pasam cu furculita sau ii mixam in blender/robot, apoi ii amestecam cu ciupercile si usturoiul. Potrivim de sare si piper.
Umplem puiul cu aceasta compozitie, apoi il punem intr-o punga de copt, alaturi de 2 fire de rozmarin si felii de usturoi. Il asezam in tava si dam la cuptor pana se rumeneste, circa o ora sau mai mult. Punga o intepam cu scobitoarea.
Cand e gata, sosul format se amesteca cu o lingurita de boia dulce si 2 linguri de sos de soia si se serveste cu puiul.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV