IN ACEST ARTICOL:
Un aperitiv deosebit pentru seara de Craciun!

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru rulouri din somotei cu sparanghel si bacon:

  • un somotei de cca 1 kg
  • 400 g sparanghel varfuri (partea frageda de sus) sau sparanghel conservat
  • 100 g bacon feliat
  • 4 linguri de ulei extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • un paharel de vin alb
  • sare
  • ierburi de Provence
  • 3-4 scobitori din bambus

Mod de preparare:

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence.
Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs.
Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin.
Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie.
Pofta buna!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră Bucătăriile Asiei se dau în spectacol, în Parcul Titan din București, între 17 și 19 mai Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri