Un tort deosebit pentru noaptea de Craciun.

Timp de preparare: cca.2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort de craciun:

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • esenta

Ingrediente crema de sarlota:

  • 250 g branza dulce de vaci
  • un iaurt de fructe(capsuni)
  • 5 linguri de zahar vanilat
  • 5 linguri de frisca
  • 10 g gelatina
  • fructe dintr-un compot de ananas

Ingrediente pentru sirop:

  • zeama de la compot
  • doua cescute de apa
  • 200 g zahar
  • o esenta de rom

Ingrediente ornat:

Citeste si:
Sfanta Irina, cea plina de pace si mangaiere - 5 Mai. Despre viata...
Sfanta Irina, cea plina de...
  • 100g ciocolata de menaj
  • 200ml frisca lichida
  • figurine din zahar

Ingrediente pentru figurina de pe tort:

  • un iaurt de fructe
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de frisca (oprita din cea pentru ornat)
  • 5 g gelatina

Mod de preparare tort de Craciun:

1. Din albusurile batute spuma tare, galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie, se prepara blatul, care se toarna intr-o forma unsa cu unt care se da la copt,cca 20 min la foc potrivit.
2. Din zeama de compot, apa si zahar se face un sirop care se da in doua trei clocote, apoi se opreste focul, se adauga si esenta si se lasa la racit.
3. Se prepara crema de sarlota, mixand branza dulce cu iaurtul, frisca si zaharul, apoi se toarna si gelatina pe care am inmuiat-o in apa rece si am topit-o la bain -maren si o turnam in fir subtire.
4.Preparam si figurina pentru decorare, mixand iaurtul cu zaharul si frisca in care adaugam gelatina topita la fel ca mai sus. Acest amestec il turnam in figurina speciala si o lasam cca 1 1/2 ore, la frigider sa se inchege
5 Taiem aluatul rece in trei bucati egale, pe orizontal. Montam o forma cu inel, bagam parte de blat insiropat cu siropul rece, apoi se toarna jumatate din crema de branza dulce, se presara jumatate din fructele din compotul de ananas, se vine cu a doua parte de blat insiropat, se toarma crema care a mai ramas, apoi se inchide cu ultima parte ablatului insiropat bine si se da la frigider, cca 1 1/2-2 ore, sa se inchege
6. Dupa ce s-a intarit demontam forma, asezam tortul pe platou, apoi il im

Citeste si:
Călătorie gastronomică: Cele mai iubite deserturi și prăjituri...
Călătorie gastronomică: Cele...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri