Usita de la cuptor pare mai simplu de deschis atunci cand ninge si e frig afara. Tocmai de aceea astazi ti-am pregatit un meniu de pranz delicios si fierbinte! Ce spuneti daca am gati impreuna bors taranesc, iahnie de fasole si budinca din branza de vaci cu mere? De fapt, nu va mai intrebam, pentru ca stim ca deja v-ati apucat de treaba sau va indreptati deja catre cel mai apropiat magazin ca sa cumparati ingredientele care va lipsesc.

Pentru ca nu o sa preparam o pizza, veti avea nevoie de putin mai mult timp liber!

Asadar, pentru borsul taranesc avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 litri apa, 1 litru bors, 1 kg carne de vita pentru ciorbe, o ceapa, un morcov, o jumatate de varza mica, o mana de fasole verde, 2 cartofi, cateva rosii bine coapte, verdeata(marar, patrunjel, leustean), sare.

Cum se prepara?

Se taie carnea In bucati potrivite( pentru ciorba este foarte bun piept de vita), bucatile nu trebuie sa fie mai mici de 60 de grame. Daca este cazul si aveti oase separat de la carne, se aleg si se pun la fiert

Intr-o oala incapatoare cu apa rece si o lingura rasa de sare. Dupa ce da in fiert se ia spuma. Se adauga bucatile de carne. Cand e pe jumatate fiarta-cel mai bine este sa se strecoare zeama intr-o alta oala sa se aleaga carnea de pe oase si bucatile de carne fara os. In felul acesta nu raman aschii de la oase sau piei inestetice care atunci cand servim borsul sunt neplacute. Apoi se pune zarzavatul taiat marunt, fasolea si, spre sfarsit, varza, cartofii si rosiile, cojite si marunt taiate. Carnea trebuie sa fie bine fiarta, dar se va potrivi astfel ca zarzavatul sa nu se sfarame. Separat se fierbe borsul si se adauga treptat In oala cu carne si legume gustand ca sa-l potrivim de acru. Se pune verdeata marunt tocata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Pentru iahnia de fasole avem nevoie de: 4-500 g fasole, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 2 cepe mari, un manunchi de patrunjel verde, o frunza mica de dafin, 1 lingurita de mustar, ulei, sare, piper, cimbru.


Cum se prepara?

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat 6 ore in apa rece. Cand fasolea s-a umflat, se scurge si se pune la fiert cu alta apa rece. La primul clocot se reduce flacara si se mentine o fierbere lenta pe foc mic. Se curata si se taie ceapa marunt, se topeste in putin ulei, se adauga restul de legume marunt taiate sau date pe razatoare. Se inabusa totul adaugand cate putina apa si putin cimbru, sare, piper si foaia de dafin. Cand fasolea a fiert, se adauga legumele, se mai da un clocot, se pune si mustarul si dupa dorinta, patrunjel verde.

Iar pentru ca fara desert lumea nu ar mai fi asa de frumoasa, o budinca din branza de vaci cu mere completeaza perfect o masa. Se prepara in felul urmator: Se freaca 6 ling

uri de zahar pudra cu 50-60 de grame unt si miezul de la ½ baton de vanilie. Se Incorporeaza pe rand doua galbenusuri apoi doua linguri de faina puse putin cate putin. Se adauga 50 g de smantana, 500 g de branza de vaci trecuta prin sitasi 100 g de stafide.
Se bat albusurile spuma tare si amestecati-le usor in compozitie, asa incat ea sa devina spumoasa, aerata. Se unge o forma rotunda cu unt, se presara cu faina, se toarna jumatate din amestec. Acoperiti cu lamele subtiri de mere(4-5 bucati). Turnati restul de compozitie. Coaceti 30 de minute la cuptor cu foc potrivit si incalzit din timp. E buna si calda si rece.
Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Caria dentară – ce este și cum se tratează

In orice caz, daca nu va descurcati, puteti sa faceti o comanda cu livrare la domiciliu.

Pofta mare va uram!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri