Noua tare ne mai plac ciupercile si sunt foarte des prezente in meniul nostru. In ultima vreme am inceput sa consumam mai des ciupercile pleurotus, in detrimentul celor champignon.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa cremoasa de ciuperci pleurotus:

  • 4-5 litri de apa
  • putin ulei
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 2 morcovi maricei
  • 1 radacina patrunjel
  • o mana de boabe de mazare
  • 250 gr ciuperci pleurotus
  • 1/2 cana pasta de tomate
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri de faina
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare supa cremoasa de ciuperci pleurotus:

In oala in care vreti sa pregatiti supa caliti usor ceapa si ardeiul in putin ulei. Stingeti cu apa si adaugati legumele si ciupercile tocate cubulete.

Lasati pe foc pana s-au fiert legumele si adaugati pasta de tomate.
Dupa ce da putin in clocot si se coloreaza uniform, adaugati amestecul dintre lapte si faina. Lasati sa fiarba putin sa se ingroase usor supa.

Se adauga verdeata si se potriveste la gust cu putin piper si sare.

supa de ciuperci pleurotus

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa cremoasa de ciuperci pleurotus.