Sunt de-a dreptul delicioase si foarte simplu de preparat.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sarmale de post:

  • 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 mana cu stafide
  • sare, piper negru macinat
  • 1 cana cu orez alb
  • 2 cepe galbene tocate marunt
  • 2 morcovi de 100 de grame (tocati marunt)
  • 1 radacina de telina de 100 de grame (data pe razatoare)
  • 2 verze murate mici
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 litru de suc de rosii facut in casa.

Mod de preparare sarmale de post:

Frunzele de varza se desprind si li se taie, cu ajutorul cutitului, partile mai tari. Se dau deoparte frunzele bune. Se caleste ceapa (tocata marunt). Se adauga morcovii, apoi orezul, stafidele, telina, se varsa jumatate din sucul de rosii. Se lasa mai multe minute pe foc, mai exact, pana ce orezul se fierbe si scade de tot sucul. Se adauga sare, piper negru macinat.

Se ia amestecul si se pune pe cate o frunza de varza si se pacheteaza sarma cu sarma. Se procedeaza asa pana ce se termina amestecul. Se pun intr-o oala sarmalele care se fierb in sucul de rosii ramas, se completeaza cu varza murata tocata si frunzele de dafin. Se lasa la fiert sarmalele.

Ies 25 de sarmale. Acestea se pot servi cu mamaliga calda.

sarmale de post

Pofta buna!

O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!

Participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmale de post.