Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de sfecla si hrean:
- 3-4 kg de sfecla
- 0,5 kg hrean proaspat
- sare
- otet
Mod de preparare salata de sfecla si hrean:
Sfecla se spala bine si se pune la fiert cu tot cu coaja, cateva ore. Cand este bine patrunsa si deci foarte moale inclusiv in profunzime, se scurge apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se curata de coaja si apoi se da prin razatoare. Hreanul se spala, se curata si se da prin razatoare, amestecandu-se cu sfecla. Se da sare - o lingurita rasa la kg de salata, si se stropeste bine cu otet, neindoit cu apa, pentru ca daca salata are apa e foarte probabil sa mucegaiasca.
Se pune salata la borcane, se capseaza si se duc la boxa, la loc racoros.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă