Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi de post:
- 500 gr faina neagra de grau
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 80 ml ulei
- 350 ml apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare gogosi de post:
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.
Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei :).
Sa aveti pofta!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare