Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru compot de mere si pere:
- 4 mere
- 4 pere
- 2 linguri condimente pentru vin fiert
- scortisoara dupa gust
- 2 felii lamaie
- 2 felii portocala
- zahar dupa gust
- zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare compot de mere si pere:
Se spala fructele, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii potrivite. Se pun cam 5 l de apa intr-o oala si se adauga condimentele, in afara de scortisoara. Se lasa sa dea in clocot, se adauga fructele si sa lasa la fiert pana ce se inmoaie si devin transparente, nu trebuie lasate sa se sfarame, dureaza circa 20-30 min.
La sfarsit indulciti siropul si il dregeti cu scortisoara dupa gust si zeama de lamaie, dar doar daca va place mai acrisor.
Aceasta reteta este propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?