Am avut chef sa beau ceva natural si cu iz de toamna, asa ca am preparat un compot parfumat de tot din mere si pere, eu cred ca puteti adauga si gutui si o sa fie si mai ok ca si gust si parfum.De asemenea, cred ca ar fi o idee minunata sa folositi compotul ca pe o modalitate practica de a conserva fructele pentru iarna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru compot de mere si pere:

  • 4 mere
  • 4 pere
  • 2 linguri condimente pentru vin fiert
  • scortisoara dupa gust
  • 2 felii lamaie
  • 2 felii portocala
  • zahar dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare compot de mere si pere:

Se spala fructele, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii potrivite. Se pun cam 5 l de apa intr-o oala si se adauga condimentele, in afara de scortisoara. Se lasa sa dea in clocot, se adauga fructele si sa lasa la fiert pana ce se inmoaie si devin transparente, nu trebuie lasate sa se sfarame, dureaza circa 20-30 min.
La sfarsit indulciti siropul si il dregeti cu scortisoara dupa gust si zeama de lamaie, dar doar daca va place mai acrisor.

compot de mere si pere

Aceasta reteta este propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Compot de mere si pere.