Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tortellini cu ciuperci si broccoli la cuptor:
- 150 g tortellini cu ciuperci
- 5-6 ciuperci
- 100 g broccoli
- 1 ou
- 150 g smantana
- cascaval
- sare
- piper
- chili
- 1 lingura unt
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare tortellini cu ciuperci si broccoli la cuptor:
Tortellini se fierb in apa cu sare timp de 10-12 minute, apoi se transfera intr-o sita si se lasa sa se scurga.
Broccoli se desface in buchetele mai mici si se pun in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba 2-3 minute si se scot.
Ciupercile se taie in felii subtiri si se calesc in 2 linguri ulei, pana se inmoaie si scade zeama lasata.
Smantana se amesteca cu oul batut, 4-5 linguri cascaval, sare, piper, praf de chili dupa gust.
Asamblarea:
Se unge cu unt un vas termorezistent (diametru 21 x 15 cm) si se presara cu pesmet. Se aseaza tortellini, ciupercile si broccoli, apoi se repartizeaza uniform sosul de smantana. Se scutura bine tava pentru ca acesta sa ajunga peste tot. Deasupra se rade cascaval.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace budinca timp de 15-20 minute.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pentru a descoperi si alte retete interesante, accesati blogul truedelights.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?