Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru langos cu cascaval sau zahar pudra:
- 500 gr faina
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingurita zahar
- 200 ml lapte cald
- 140 ml apa calda
- 3 linguri ulei
- cascaval ras
- zahar pudra
- ulei pentru prajit
Mod de preparare langos cu cascaval sau zahar pudra:
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Apoi rupem cu mana din aluat si intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Putem folosi sucitorul sau le putem intinde cu mana.
Punem aluatul intins in ulei incins si il prajim pe ambele parti.
Scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Putem sa le servim cu zahar pudra sau cu cascaval ras. (sau cu orice altceva doriti)
Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”