Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu pere, ciocolata si vanilie:
- 210 gr faina
- 2 lingurite praf de copt (aprox 1 pliculet)
- un praf de sare
- 100 g unt
- 100 gr zahar
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 5-6 pere taiate cubulete
- 150 gr de ciocolata maruntita
Mod de preparare prajitura cu pere, ciocolata si vanilie:
Incepeti prin a porni cuptorul sa se incalzeasca si ungeti o forma de copt. Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Sa nu uitati de sare! Este esentiala pentru ca activeaza praful de copt.
Bateti bine untul moale cu zaharul si incorporati treptat ouale, apoi faina si esenta de vanilie.
La final, amestecati in compozitie perele si ciocolata, dar sa amestecati usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare. Eu am avut pere foarte moi si oricat de atenta am fost tot un sos de pere am facut :))
Se da la cuptor pana trece de testul cu scobitoarea - poate sa fie nevoie si de o ora, asa ca inarmati-va cu rabdare si savurati aroma care va invalui casa!
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie