Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu pere, ciocolata si vanilie:
- 210 gr faina
- 2 lingurite praf de copt (aprox 1 pliculet)
- un praf de sare
- 100 g unt
- 100 gr zahar
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 5-6 pere taiate cubulete
- 150 gr de ciocolata maruntita
Mod de preparare prajitura cu pere, ciocolata si vanilie:
Incepeti prin a porni cuptorul sa se incalzeasca si ungeti o forma de copt. Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Sa nu uitati de sare! Este esentiala pentru ca activeaza praful de copt.
Bateti bine untul moale cu zaharul si incorporati treptat ouale, apoi faina si esenta de vanilie.
La final, amestecati in compozitie perele si ciocolata, dar sa amestecati usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare. Eu am avut pere foarte moi si oricat de atenta am fost tot un sos de pere am facut :))
Se da la cuptor pana trece de testul cu scobitoarea - poate sa fie nevoie si de o ora, asa ca inarmati-va cu rabdare si savurati aroma care va invalui casa!
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.