O varianta sanatoasa a chiftelelor prajite si in plus, sunt direct cu paine deci foarte usor de luat si la pachet la scoala, serviciu etc. Le recomand cu drag.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele in aluat de bere:

Aluat:

  • 400 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere

Chiftele:

  • 500 gr carne tocata amestec porc + vita
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • /2 lingurita piper

Mod de preparare chiftele in aluta de bere:

Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde.
Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.
Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor.
Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos, intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute.
Le coacem in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.
Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.
Eu le-am servit cu o pasta dulce picata de legume facuta de mama mea.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri