Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele in aluat de bere:
Aluat:
- 400 gr faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 5 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml bere
Chiftele:
- 500 gr carne tocata amestec porc + vita
- un ou
- 3 linguri pesmet
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de usturoi
- /2 lingurita piper
Mod de preparare chiftele in aluta de bere:
Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde.
Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.
Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor.
Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos, intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute.
Le coacem in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.
Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.
Eu le-am servit cu o pasta dulce picata de legume facuta de mama mea.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară