Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pate de pui
- 600 g ficatei de pui
- 250 ml vin alb
- 150 g unt
- 2-3 linguri cu smantana
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- nucsoara
- sare si piper
Mod de preparare pate de pui:
Spala ficateii, curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul. Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul, presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc, pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit, zdrobeste totul cu blenderul, incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară