Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pate de pui
- 600 g ficatei de pui
- 250 ml vin alb
- 150 g unt
- 2-3 linguri cu smantana
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- nucsoara
- sare si piper
Mod de preparare pate de pui:
Spala ficateii, curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul. Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul, presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc, pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit, zdrobeste totul cu blenderul, incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !