Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pate de pui
- 600 g ficatei de pui
- 250 ml vin alb
- 150 g unt
- 2-3 linguri cu smantana
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- nucsoara
- sare si piper
Mod de preparare pate de pui:
Spala ficateii, curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul. Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul, presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc, pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit, zdrobeste totul cu blenderul, incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a