Supa de pui cu galuste de gris

12:11, 8 Noiembrie 2012 publicat în Retete culinare10 share-uri

Cea mai buna supa este cea cu pasare de tara..in lipsa insa facem cu ce avem.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de pui cu galuste de gris:

  • un pui(eu am avut unul de tara si a iesit o supa galbena si tare gustoasa)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 cepe
  • 1/2 telina
  • patrunjel verde
  • sare

Pentru galuste:

Citeste si:
5 supe delicioase si sanatoase pentru cei mici
5 supe delicioase si...
  • 2oua
  • 7 -8linguri de gris (depinde de cat de mari sunt ouale)
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa minerala
  • sare
  • piper

Mod de preparare supa de pui cu galuste:

Curatam puiul, il spalam si apoi il transam. Am oprit pulpele iar restul de carne l-am pus intr-o oala, am adaugat apa cat sa depaseasca nivelul carnii si am adaugat o lingurita rasa de sare. Dam la foc, iar cand incepe sa fiarba avem grija sa spumam bine. Lasam sa fiarba circa 10-15 min.(puiul meu a fost unul tare fraged) si apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate bucati mai mari (ceapa eu o las intreaga iar telina o tai bucati mai mari iar dupa ce fierb le scot din oala). Daca mai este nevoie mai adaugam apa rece in oala.
Separat "confectionez"galustile de gris: intr-un castron batem bine, folosind furculita, ouale cu un strop de sare. Adaugam apoi grisul in ploaie amestecand continuu si cateva picaturi de apa minerala. La final adaugam o lingura de ulei si amestecam bine.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte, cu ajutorul unei linguri (eu folosesc lingura nu lingurita pentru ca imi place ca galustele sa iasa mai mari) pe care o udam de fiecare data cu apa, luam din compozitia de mai sus si scufundam in supa. Procedam asa pana cand terminam aluatul. La final adaugam o cana cu apa rece in supa, condimentam cu sare dupa gust, punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min. Oprim focul, scoatem din supa ceapa si bucatile de telina (restul legumelor le-am lasat in supa de data aceasta, cateodata insa le scot pe toate)si lasam oala cu capac inca 10 min. Galustele ies foarte pufoase.
Servim cu piper proaspat macinat si patrunjel verde taiat marunt.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mmihalache.blogspot.ro

Citeste si:
Studiu de piata national: Romanii prefera carnea de pui
Studiu de piata national:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri