Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru taitei de ou cu carne si legume:
- 4 pulpe de pui fara piele dezosate
- 200 g taitei cu ou
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 tija de telina
- 1 fir de praz
- 2 catei de usturoi
- 3 lingurite ulei vegetal
- 1/2 lingurita de sos de soia dark
- 4 lingurite de sos de soia light
- 1 lingurita de vin de orez (alcool)
- 1 lingurita amidon
- 1 praf de sare
Mod de preparare taitei de ou cu carne si legume:
Pulpitele de pui se taie bucati mici, se pun intr-un castron si se adauga peste ele un pic de sare, jumatatea de lingurita de sos de soia dark, 1 lingurita de sos de soia light, vinul de orez, amidonul, se amesteca bine si se da la frigider 20 de minute. Taiteii ii punem in apa clocotita cu sare, ii lasam 4 minute apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.
Intre timp pregatim legumele: usturoiul il tocam marunt, prazul il taiem fasiute. Morcovii, ardeiul si tija de telina in feliute taiate oblic. Incingem o lingurita de ulei in wok. Adaugam carnea de pui si o prajim. O scoatem din wok si o punem deoparte pe o farfurie, reasezam tigaia pe foc cu restul de ulei si adaugam usturoiul, apoi partea alba de la praz, telina si morcovii. Amestecam totul pret de cateva secunde apoi adaugam si ardeii. Punem apoi si carnea de pui prajita, mai lasam pe foc pana se imbina totul, apoi adaugam taitetii de ou, un praf de sare si cele 3 lingurite de sos de soia light ramase. Amestecam totul si adaugam si partea verde de la praz. Servim in boluri individuale si daca nu este de ajuns, mai servim un bol :)
Acesti taitei sunt satiosi si tare gustosi!
Pentru a descoperi si alte retete interesante accesati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei