Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu pere si gutui:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 175 gr faina
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- suc + pulpa de la o jumatate de portocala
- un varf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 gutuie
- 2 pere
- zeama de la 1/2 portocala
- 1 plic zahar vanilat
Pentru uns tava: o lingura unt si faina
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare prajitura cu pere si gutui:
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.
Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.
Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?