Gogosi din aluat oparit – French crullers

12:11, 6 Noiembrie 2012 publicat în Retete culinare46 share-uri

French crullers – sunt gogosi frantuzesti cu o textura pufoasa, aerisita la interior si un exterior crocant. Sunt facute din aluat oparit, ca la ecler sau choux a la creme. Au o forma frumoasa, rotunda, dantelata si o glazura lucioasa din zahar pudra.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi din aluat oparit:

Aluat:

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...
  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • un varf de cutit sare
  • 2 lingurite zahar
  • 150 g faina
  • 2 oua intregi
  • 2 albusuri
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparasre gogosi din aluat oparit:

Aluat:

Citeste si:
Panasonic prezintă noua gamă inovativă de mașini de făcut pâine
Panasonic prezintă noua gamă...

Intr-un vas se combina apa cu untul, sarea, zaharul. Se pune vasul pe foc, iar cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina si se amesteca energic, cu o lingura din lemn, pana cand se formeaza un aluat care se desprinde de pe marginile vasului.
Se opreste focul si se lasa aluatul sa respire timp de 4-5 minute. Se adauga apoi ouale, unul cate unul si amestecand dupa fiecare cu mixerul (sau cu lingura).
Dupa ce toate ouale au fost incorporate, se adauga esenta de vanilie si se transfera aluatul intr-un poș. Se taie hartie de copt in patrate mai mici si pe fiecare se aseaza cate un cerc din aluat, cu ajutorul posului.

Se incinge foarte bine uleiul intr-o tigaie, mai adanca, pentru prajit.
Se scufunda gogosile, cu tot cu hartia, in ulei si se lasa la prajit pana devin aurii. Dupa aprox. 30 de secunde, hartia se desprinde singura de pe aluat si se foloseste un cleste pentru a o prinde si scoate din ulei.
Glazura se prepara amestecand zaharul cu mierea, laptele, zeama de lamaie si esenta de vanilie. Daca este necesar, se mai adauga lapte sau zeama de lamaie pentru ca amestecul sa fie fluid.
Gogosile se scot pe servete de hartie, iar dupa ce s-au scurs de surplusul de ulei, se scufunda cu partea dantelata in glazura.
Se pun pe un gratar sa se raceasca si sa se intareasca glazura.
Le puteti servi si calde, daca nu va deranjeaza sa va murdariti pe degete cu glazura lipicioasa.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri