Pentru ca incepe sezonul racelilor, pe langa vinul fiert, miere sau citrice, un alt medicament natural este supa de pui.

Dificulate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de pui cu taitei:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 150 - 200 g taitei de casa
  • 5-8 boabe de piper
  • aproximativ 1 lingurita sare - sau dupa gust

Mod de preparare supa de pui cu taitei:

Punem carnea la fiert in 2 - 2.5 litri de apa, impreuna cu piperul si sarea. Aducem la punctul de fierbere, la foc potrivit, cu capac, iar apoi spumam, pana cand nu mai apare spuma. Este momentul sa adaugam ceapa si cartofii intregi, iar celelalte legume taiate bucati mari.
Fierbem in continuare la foc potrivit pana cand sunt toate ingredientele patrunse, in jur de 35 - 45 de minute. Luam de pe foc si scoatem carnea, legumele si piperul cu ajutorul spumierei, punem inapoi pe foc si adaugam taiteii. Cand acestia sunt fierti, supa este gata si se serveste cu patrunjel proaspat tocat si putin piper macinat. Din legumele si carnea, tocate bucati potrivite, impreuna cu 2-3 castraveti murati, am pregatit o bunatate de salata, cu ulei de masline cu putin iaurt.

supa de pui cu taitei

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de Pui cu Taitei.