In aceasta toamna lunga si frumoasa, am incercat sa folosim dovleacul in cat mai multe feluri. Pe langa clasicele placinte, pregatite ca aici, cu dovleac in loc de mere, pe langa cel copt simplu, am testat si o reteta de inghetata aromata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de dovleac:

  • 400g dovleac
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar brun - puteti folosi miere
  • 1-2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • care 0.5 lingurita nuscoara, piper alb, ghimbir, cardamom
  • oprional - 100 g biscuiti digestivi

Mod de preparare inghetata de dovleac:

Curatam dovleacul si il dam pe razatoare. Il calim intr-o tigaie antiaderenta cu 2-3 linguri de zahar, pana se inmoaie, cam vreo 10 minute. Cand se raceste, cu ajutorul piciorului vertical, il pasam si il avem pregatit pentru ce va urma.
Amestecam laptele cu smantana de frisca, condimentele si zaharul. Daca folositi miere, nu o adaugati inca. Punem la fiert, la foc mic, amestecand mereu pana incepe sa faca bule pe margine. Luam repede de pe foc si turnam in alt vas. Asteptam sa se racoreasca. Daca ati optat pentru miere, acum este momentul sa o dizolvati in compozitia calduta. Incorporam si dovleacul pasat. Cand s-a racit complet, punem la congelator, iar la fiecare ora o pasam cu o furculita sau cu piciorul vertical, pentru a sparge cristalele de gheata.
Dupa vreo 3 operatiuni de acest gen, adaugam biscutii rupti in bucati mari si ii amestecam in inghetata. Lasam la concelator pana se intareste si avem o inghetata aromata ca o placinta, cu bucatele crocante de biscuite.

inghetata de dovleac

Pentru a descoperi si alte retete interesante vizitati blogul furnicuti.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata de Dovleac.