Cu toate ca am pregatit aceasta prajitura de cateva ori, ma nemultumea crema ei specifica, cu margarina cruda amestecata cu cacao si galbenusuri. Am vrut ca de acesta data sa schimb crema si sa vad daca gustul sufera vreo modificare. Nu a fost asa, mi-a iesit o amandina extraordinar de aromata si gustoasa,insiropata cu sirop din zahar caramelizat si cappucino. O nebunie, jur!
Fondant::

Am caramelizat zaharul impreuna cu apa timp de cateva minute, la foc mic, pana siropul a inceput sa se lege bine. Am facut testul cu picatura pe farfuria rece, ca la dulceata. Daca picatura de sirop ramane intreaga in contactul cu vasul rece atunci este gata.
Am rasturnat siropul gros intr-o craticioara tinuta la rece si am adaugat mierea si zeama de lamie. Am mixat la putere maxima pana a inceput sa se albeasca si sa se intareasca. Adaugam cacao si continuam mixarea inca putin timp.
Daca fondantul este prea dens mai adaugam cativa stropi de apa fierbinte.

Eu am avut musafiri si am facut doua ture de amandine pentru care am folosit doar o cantitate de fondant; doar am decorat. Data viitoare...

Asamblarea amandinei :

Taiem blatul in jumatate si il lasam sa se raceasca complet. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema fina de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider cam 4 ore.
Scoatem de la rece, portionam si turnam glazura fondant peste fiecare in parte.
Am oprit putina crema cu care am format aveline deasupra amandinelor.
In varful avelinei am pus coaja de portocala din dulceata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park


Pofta buna !

Mai multe fotografii din timpul prepararii gasiti pe blogul: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri