Cu toate ca am pregatit aceasta prajitura de cateva ori, ma nemultumea crema ei specifica, cu margarina cruda amestecata cu cacao si galbenusuri. Am vrut ca de acesta data sa schimb crema si sa vad daca gustul sufera vreo modificare. Nu a fost asa, mi-a iesit o amandina extraordinar de aromata si gustoasa,insiropata cu sirop din zahar caramelizat si cappucino. O nebunie, jur!

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru amandina:

Ingrediente Blat :

  • 6 oua
  • 200 gr de zahar
  • 40 ml de apa
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 200 gr de faina
  • un plic cu praf de copt

Crema:

  • 3 oua
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 100 ml. lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 70 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 3 fiole cu esenta de rom

Sirop din zahar caramelizat:

  • 500 ml de apa
  • 250 gr de zahar
  • 2 plicuri de cappucino de ciocolata
  • 2-3 fiole de rom

Ingrediente pentru glazura fondant:

  • 300 g zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura miere
  • apa cat sa umezeasca zaharul

Mod de preparare amandina:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare. Cand spuma e tare, adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Aceasta compozitie o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii .

Crema:

Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa. Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina.
Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!!
Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare.

Siropul:

Intr-un vas punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, auriu, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Lasati siropul sa fiarba linistit pana se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura Amandina.