Care este piesa ta preferata de mobilier din casa? Un fotoliu confortabil? Sau poate un fotoliu-balansoar? Un dulap cu oglinda care face incaperea sa para mai mare? Sau poate masa in jurul careia se desfasoara viata de familie? Te ingrijesti de decorul casei tale sau apartamentului in care locuiesti, pentru a crea un spatiu placut si confortabil tuturor celor dragi. Imagineaza-ti ca ai putea decora un alt interior in fiecare zi. E vorba aici de corpul tau.

Dieta optima contine 5 portii de fructe si legume (cel putin 400g pe zi) . Nu e mult: O portie inseamna o leguma de marime medie sau un fruct, cum ar fi un mar, o rosie sau un morcov, o bucata de conopida, sau cateva prune. Acestea sunt un „mobilier” la moda si functional, de care organismul tau are nevoie pe parcursul intregii zile, deoarece nu poate sa inmagazineze mai multe vitamine si compusi minerali dintr-o data.

Organismul nostru nu este un „depozit”, ci mai degraba un "salon rafinat" pe care il poti aranja chiar tu, mentinand un regim alimentar corespunzator si echilibrat.

Imparte 5 portii de fructe si legume pe zi in 5 mese: mic dejun, gustare de dinaintea pranzului, pranz, gustare de dupa-amiaza si cina. Daca iti plac sucurile, alege-le doar pe cele 100% naturale. O astfel de „mobilare” nu iti va cere prea mult efort. Nu trebuie sa deplasezi dulapuri si nici sa muti greutati mari. E de ajuns sa retinem ca organismul nostru are nevoie de sprijinul nostru - si ca trebuie sa-i oferim tot ceea ce il va mentine intr-o forma buna!
Mai multe despre portiile de fructe si legume poti afla pe www.5pentrusanatate.ro

Measuring intake of fruit and vegetables, Antonio Agudo, WHO Library Cataloguing-in-Publication Data [electronic resource], 2005.
Harper’s Biochemistry. Robert K. Murray, Daryl K. Granner, Peter A. Mayes, Victor W. Rodwell. McGraw-Hill, 2006.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri