O idee interesanta de muraturi: gogosari cu sos de mustar.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosari cu sos de mustar:

  • 2 kg gogosari
  • 200 g zahar
  • 1 lingura sare
  • 200 ml ulei
  • 200 ml otet
  • 200 g mustar clasic
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare gogosari cu sos de mustar:

Gogosarii se spala, se desfac si se curata de cotor si seminte, apoi se taie in feliute mai subtiri.
Intr-un vas incapator, se amesteca zaharul cu sarea, uleiul, otetul, mustarul, boabele de piper si foile de dafin. Se pun la fiert, iar cand dau in clocot, se adauga feliutele de gogosari. Se amesteca bine si se mai lasa sa dea doua trei clocote. Cand gogosarii s-au inmuiat putin si s-au acoperit cu sos, se opreste focul.
Se spala borcanele si se sterilizeaza, apoi se umplu cu amestecul de gogosari si sos de mustar. Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu paturi mai groase. Dupa ce se racesc, se pot depozita in camara.

gogosari cu sos de mustar

O reteta propusa de blogul truedelights.ro/

Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosari cu sos de mustar.