Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba ardeleneasca cu porc:
- 3 codite de porc medii,afumate,puteti folosi si oase garf
- 3-4 morcovi mari
- 1/4 telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras verde+unul rosu
- 2 cepe rosii sau 4 mai mici
- o cescuta orez
- 3 galbenusuri
- 150 gr smantana
- otet dupa gust
Mod de preparare ciorba ardeleneasca cu porc:
Se taie coditele in bucati potrivite si se pun la fiert in 5 litri de apa,se spumeaza constant.
Se curata si se toaca legumele,se spala orezul.
Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa,ardeiul,morcovul,telina si pastarnacul si ceasca de orez,se lasa la fiert circa 30 min.Spre sfarsit se adauga maghiran uscat sau tarhon.Se bat bine galbenusuri cu smantana,se trage ciorba de pe foc,cu un polonic mic se ia supa din oala si se toarna incet peste oua,se amesteca bine,apoi se toarna amestecul in oala cu ciorba.Potriviti gustul de sare si otet si serviti fierbinte alaturi de ardei iute.
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.