Iti recomandam o ciorbita cu afumatura si dreasa cu oua si smantana.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba ardeleneasca cu porc:

  • 3 codite de porc medii,afumate,puteti folosi si oase garf
  • 3-4 morcovi mari
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras verde+unul rosu
  • 2 cepe rosii sau 4 mai mici
  • o cescuta orez
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • otet dupa gust

Mod de preparare ciorba ardeleneasca cu porc:

Se taie coditele in bucati potrivite si se pun la fiert in 5 litri de apa,se spumeaza constant.
Se curata si se toaca legumele,se spala orezul.
Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa,ardeiul,morcovul,telina si pastarnacul si ceasca de orez,se lasa la fiert circa 30 min.Spre sfarsit se adauga maghiran uscat sau tarhon.Se bat bine galbenusuri cu smantana,se trage ciorba de pe foc,cu un polonic mic se ia supa din oala si se toarna incet peste oua,se amesteca bine,apoi se toarna amestecul in oala cu ciorba.Potriviti gustul de sare si otet si serviti fierbinte alaturi de ardei iute.

ciorba ardeleneasca

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba ardeleneasca cu codite de porc afumate.