Dificultate: redusa
Ingrediente si mod de preparare galuste cu prune:
1 kg de cartofi se fierb in coaja si apoi se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron incapator.
Se adauga 200 g faina, 4 lingurite de zahar (daca vi se pare putin, mai adaugati), 4 lingurite de ulei si 2 lingurite rase de sare.
Se face un aluat moale care se modeleaza in sfere mici. In mijlocul lor se pun prune, visine, caise - fara samburi si doar jumatati, daca sunt mari.
Intr-un vas se pune apa sa fiarba si apoi se da drumul la cate o galusca, usor, in apa care clocoteste. Sunt fierte atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din vas cu spumiera si se pun pe un platou.
Se dau printr-un amestec de pesmet, zahar si scortisoara macinata, apoi se toarna deasupra lor un pachet de unt topit, sau margarină daca le faceti in post.
Se servesc calde, cand sunt foarte bune si aromate; reci isi mai pierd din aroma, dar sunt gustoase si reci.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri