Reteta este de la batrana mea vecina de cand eram adolescenta şi ea mi-a dat-o cu denumirea de Cnele. Dar lumea le stie drept galusti cu prune sau gomboti.

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare galuste cu prune:

1 kg de cartofi se fierb in coaja si apoi se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron incapator.
Se adauga 200 g faina, 4 lingurite de zahar (daca vi se pare putin, mai adaugati), 4 lingurite de ulei si 2 lingurite rase de sare.
Se face un aluat moale care se modeleaza in sfere mici. In mijlocul lor se pun prune, visine, caise - fara samburi si doar jumatati, daca sunt mari.
Intr-un vas se pune apa sa fiarba si apoi se da drumul la cate o galusca, usor, in apa care clocoteste. Sunt fierte atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din vas cu spumiera si se pun pe un platou.

Se dau printr-un amestec de pesmet, zahar si scortisoara macinata, apoi se toarna deasupra lor un pachet de unt topit, sau margarină daca le faceti in post.

Se servesc calde, cand sunt foarte bune si aromate; reci isi mai pierd din aroma, dar sunt gustoase si reci.

O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri