Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de legume pentru iarna:
- 1 kg ceapa
- 1 kg gogosari
- 1 kg ardei capia si grasi
- 0.5 kg morcov
- 1 kg de gogonele verzui-portocalii
- 2 borcane de mustar
- 0.5l ulei, sare neiodata
- otet 9 grade, piper boabe, zahar
- foi dafin
Mod de preparare salata de legume pentru iarna:
Se curata si se spala legumele.
Morcovii se taie rondele subtiri, ceapa pestisori, ardeii, gogosarii feliute.
Punem pe foc 1 2 l de otet, 12 apa, zahar, sare, piper foi dafin.
Cand incepe sa clocoteasca lichidul punem prima data morcovii feliute si lasa sa fiarba pana se inmoaie, apoi le scoatem cu strecuratoarea si le punem intr-un vas mai mare, in care vom amesteca mai tarziu salata de legume.
Apoi ceapa( la fel lasam pana se inmoaie), o scoatem si pe ea si o punem peste morcov.
Urmeaza gogosarii si ardeii (ii scoatem si ii adaugam peste ceapa si morcov), iar ultima data punem la oparit gogonelele si le lasam ff. putin( atentie sa nu se zdrobeasca).
Le punem pe toate in acelasi lighean.
Nu stiu daca am fost foarte explicita, ideea e ca se oparesc separat, pana se inmoaie.
Separat facem o maioneza din mustar, si ulei la care mai adaugam un pic de zahar, daca este mustarul prea acru.
Gustul trebuie sa fie placut, dulce-acrisor.
Turnam peste legume maioneza, si amestecam bine, apoi punem in borcane, cu aspirina, nu conservant,capsam si dam la cuptor cam 40 min la foc mic.
Le depozitam in camara, la rece.
O reteta recomandata de blogul culinarecufeteistete.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară