Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:
- 500 ml lapte dulce rece
- 4 oua
- 1 lingurita amidon
- 4 linguri zahar
- 5 linguri zahar pentru caramel
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare crema de zahar ars:
Am topit cele 5 linguri de zahar, apoi am repartizat caramelul in forme mai mici. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si lingurita de amidon, apoi am adaugat laptele rece. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat compozitiei de galbenusuri si lapte. Am umplut o tavita jumatate cu apa, iar in ea am asezat formele tapetate cu caramel in care am turnat compozitia. Am dat la cuptor pana a fost gata, la mine au fost suficiente 30 de minute. Am lasat formele la racit, apoi le-am mai dat la frigider cam 1 ora si...le-am pus sotului meu spre savurare.
Este un desert racoritor, are un gust tare fin si delicat, s-ar putea sa creeze dependenta. Daca nu ma credeti, incercat si veti vedea.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân