Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de pui cu bere:
- 1 pui
- 300 ml bere
- 5 catei usturoi
- 1 legatura patrujel
- o jumatate ardei rosu
- o jumatate ardei verde
- 2 cepe mai mici
- 1 conserva rosii in sos
- sare, piper, , condiment pt pui, praf chili
- ulei
Mod de preparare tocanita de pui cu bere:
Puiul se condimenteaza cu putin condiment de pui, sare, piper si putin praf de chili dupa care se pun bucatile in cateva linguri de ulei si se rumenesc bine pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit se scot pe un servetel absorbant si se lasa deoparte. Patrunjelul, ceapa, usturoiul, ardeii se toaca marunt si se pun la calit in uleiul ramas si se calesc aproximativ 10 minute. Apoi se adauga bucatile de pui, conserva de rosii si berea si mai adaugam inca 200 ml apa. Acoperim si lasam sa fiarba la foc repede 15 minute dupa care inlaturam capacul si mai lasam sa fiarba la foc mic inca 30 minute. Se serveste imediat alaturi de mamaliga, paste, pireu de cartofi.
Noi am servit cu bucati de mamaliga prajita (care e un deliciu). Bucata se mamaliga se modeleaza in mana dupa care se pune pe un gratar incins si se prajeste pe ambele parti.
Bestiala aceasta mancare!!!
Incercati-o, e foarte gustoasa.
Pe blogul biancams76.blogspot.ro veti gasi o multime de alte retete delicioase.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă