Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de pui cu bere:
- 1 pui
- 300 ml bere
- 5 catei usturoi
- 1 legatura patrujel
- o jumatate ardei rosu
- o jumatate ardei verde
- 2 cepe mai mici
- 1 conserva rosii in sos
- sare, piper, , condiment pt pui, praf chili
- ulei
Mod de preparare tocanita de pui cu bere:
Puiul se condimenteaza cu putin condiment de pui, sare, piper si putin praf de chili dupa care se pun bucatile in cateva linguri de ulei si se rumenesc bine pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit se scot pe un servetel absorbant si se lasa deoparte. Patrunjelul, ceapa, usturoiul, ardeii se toaca marunt si se pun la calit in uleiul ramas si se calesc aproximativ 10 minute. Apoi se adauga bucatile de pui, conserva de rosii si berea si mai adaugam inca 200 ml apa. Acoperim si lasam sa fiarba la foc repede 15 minute dupa care inlaturam capacul si mai lasam sa fiarba la foc mic inca 30 minute. Se serveste imediat alaturi de mamaliga, paste, pireu de cartofi.
Noi am servit cu bucati de mamaliga prajita (care e un deliciu). Bucata se mamaliga se modeleaza in mana dupa care se pune pe un gratar incins si se prajeste pe ambele parti.
Bestiala aceasta mancare!!!
Incercati-o, e foarte gustoasa.
Pe blogul biancams76.blogspot.ro veti gasi o multime de alte retete delicioase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară