Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de gutui:
- 1 kg de gutui curatate
- 1 kg zahar
- 5 pahare apa
- zeama de la o jumatate de lamaie
- un plic de zahar vanilat (alb).
Mod de preparare dulceata de gutui:
Se curata gutuile de coaja si se taie in bucatele mici, sau se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se dau imediat in cateva clocote, pana incep sa se inmoaie (Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc), apoi se pun la scurs. Intre timp se pune la fiert apa si zaharul intr-un vas mai mare. Se ia spuma si cand siropul este aproape legat, se pun gutuile adaugandu-se zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana ce se leaga atat cat doriti. Inainte cu cateva minute de a stinge focul de la aragaz, adaugati si zeama de lamaie.
Puneti imediat dulceata la borcanele sterilizate si b ine uscate, si acoperiti-le cu pauri ca sa ramana fierbinti mai multe ore. Dupa minim 24 de ore de stat acoperite, le puteti duce la camara.
Pofta buna! :)
O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana