Iata o reteta absolut delicioasa de dulceata de gutui

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de gutui:

  • 1 kg de gutui curatate
  • 1 kg zahar
  • 5 pahare apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un plic de zahar vanilat (alb).

Mod de preparare dulceata de gutui:

Se curata gutuile de coaja si se taie in bucatele mici, sau se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se dau imediat in cateva clocote, pana incep sa se inmoaie (Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc), apoi se pun la scurs. Intre timp se pune la fiert apa si zaharul intr-un vas mai mare. Se ia spuma si cand siropul este aproape legat, se pun gutuile adaugandu-se zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana ce se leaga atat cat doriti. Inainte cu cateva minute de a stinge focul de la aragaz, adaugati si zeama de lamaie.
Puneti imediat dulceata la borcanele sterilizate si b ine uscate, si acoperiti-le cu pauri ca sa ramana fierbinti mai multe ore. Dupa minim 24 de ore de stat acoperite, le puteti duce la camara.

Pofta buna! :)

O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri