O cina usoara rapida in familie!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci cu mamaliguta:

  • 500 g ciuperci
  • o ceapa mica
  • 6 rosii uscate
  • 3 rosii sau 1/2 cutie de rosii cuburi
  • 3 catei de usturoi
  • pasta de ardei iute
  • oregano
  • sare si piper

Mod de preparare tocanita de ciuperci cu mamaliguta:

Spala ciupercile si taie-le felii. Incinge ulei intr-o cratita si adauga ceapa, las-o pana devine translucida; pune ciupercile, un praf de sare si piper. Caleste-le pana se rumenesc .
Spala rosiile si taie-le in sferturi. Adauga in cratita rosiile proaspete, pe cele uscate, pasta de ardei, usturoiul pisat, presara putin oregano si caleste totul pana cand scade sosul lasat de rosii.

Pentru mamaliga pune apa la fiert (1 litru) cu un praf de sare. Cand clocoteste, adauga malaiul (250 g). Fierbe mamaliga la foc mic, amesteca pana se ingroasa, apoi pune capacul si lasa sa fiarba 15 minute. Rastoarna mamaliga intr-un castron si pune tocanita de ciuperci de jur imprejur.

Pofta buna!

tocanita de ciuperci cu mamaliga

O reteta oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocanita de ciuperci cu mamaliguta.