Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci cu mamaliguta:
- 500 g ciuperci
- o ceapa mica
- 6 rosii uscate
- 3 rosii sau 1/2 cutie de rosii cuburi
- 3 catei de usturoi
- pasta de ardei iute
- oregano
- sare si piper
Mod de preparare tocanita de ciuperci cu mamaliguta:
Spala ciupercile si taie-le felii. Incinge ulei intr-o cratita si adauga ceapa, las-o pana devine translucida; pune ciupercile, un praf de sare si piper. Caleste-le pana se rumenesc .
Spala rosiile si taie-le in sferturi. Adauga in cratita rosiile proaspete, pe cele uscate, pasta de ardei, usturoiul pisat, presara putin oregano si caleste totul pana cand scade sosul lasat de rosii.
Pentru mamaliga pune apa la fiert (1 litru) cu un praf de sare. Cand clocoteste, adauga malaiul (250 g). Fierbe mamaliga la foc mic, amesteca pana se ingroasa, apoi pune capacul si lasa sa fiarba 15 minute. Rastoarna mamaliga intr-un castron si pune tocanita de ciuperci de jur imprejur.
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana