12:10, 14 Octombrie 2012 publicat în Retete culinare 33 share-uri

Chiftele umplute cu oua de prepelita – delicioase!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele cu oua de prepelita:

Umplutura:

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco
  • oua de prepelita

Invelisul:

  • 300 g carne tocata de pui sau porc
  • 1 cartof
  • patrunjel sau marar
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper, boia dulce
  • pesmet
  • 1 ou de gaina sau 2-3 oua de prepelita
  • susan

Mod de preparare chiftele cu oua de prepelita:

Ouale de prepelita se fierb timp de 4 minute, se pun in apa rece 10-15 minute, apoi se curata de coaja.
Carnea tocata se amesteca cu cartoful ras si scurs bine de suc, usturoiul zdrobit, verdeata tocata marunt, sare, piper, boia dupa gust, ou si o lingura de pesmet sau mai mult, in cazul in care compozitia este inca moale.
Se formeaza chiftele rotunde din carne, iar la mijloc se pune cate un ou de prepelita fiert. Se trec prin pesmet amestecat cu susan, apoi se prajesc in ulei incins.
Se pot coace si la cuptor, timp de 30-35 minute, asezate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri