Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tartine cu somon afumat si crema de branza:
- 300 g branza proaspata
- 1 ardei gras rosu
- 3 linguri smantana
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- marar
- patrunjel verde pentru decor
- 100 g somon afumat
- felii de paine prajita
Mod de preparare somon afumat si crema de branza:
Branza proaspata se pazeaza bine cu o furculita si se amesteca cu smantana, untul, ardeiul taiat in cuburi foarte mici, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine totul si se pastreaza la frigider.
Se taie painea in felii subtiri, se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei de masline si se coace in cuptor 25-30 minute, pana cand se rumeneste si se usuca usor. Se lasa sa se raceasca.
In momentul servirii, se ung feliile de paine cu crema de branza, iar deasupra se aseaza cate o feliuta de somon afumat. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Nu se fac tartinele cu mult timp inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia prea tare felia de paine.
Pe blogul truedelights.ro veti descoperi o multime de alte retete interesante.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”