Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tartine cu somon afumat si crema de branza:
- 300 g branza proaspata
- 1 ardei gras rosu
- 3 linguri smantana
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- marar
- patrunjel verde pentru decor
- 100 g somon afumat
- felii de paine prajita
Mod de preparare somon afumat si crema de branza:
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...

Branza proaspata se pazeaza bine cu o furculita si se amesteca cu smantana, untul, ardeiul taiat in cuburi foarte mici, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine totul si se pastreaza la frigider.
Se taie painea in felii subtiri, se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei de masline si se coace in cuptor 25-30 minute, pana cand se rumeneste si se usuca usor. Se lasa sa se raceasca.
In momentul servirii, se ung feliile de paine cu crema de branza, iar deasupra se aseaza cate o feliuta de somon afumat. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Nu se fac tartinele cu mult timp inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia prea tare felia de paine.
Pe blogul truedelights.ro veti descoperi o multime de alte retete interesante.
8 preparate culinare franțuzești pe care trebuie să le încerci

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili