Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta aperitiv cu dovlecel si praz:
- 2 oua
- 200 gr faina
- un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
- praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri smantana
- patrunjel verde
- oregano
Mod de preparare tara aperitiv cu dovlecel si praz:
Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.
Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.
Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.
Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.
La final incorporam dovlecelul si prazul.
Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra..
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?