O mancare simpla, traditionala si la indemana oricui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole:

  • 500 g fasole boabe cu bob mare
  • 500 g carnat de casa (am folosit si subtire gen cabanos si mai gros)
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 cepe
  • putin ulei
  • 5 foi de dafin
  • sare, piper, pasta de boia de ardei dulce (din tub speciala pt mancarea de fasole)
  • pasta de gogosari facuta in casa (in lipsa ei puteti pune un gogosar dat pe razatoare)

Mod de preparare iahnie de fasole:

Fasolea am pus-o la inmuiat-o in apa cu o seara inainte.
A doua zi am luat o cratita mai incapatoare am pus putin ulei si am calit cepele pret de cateva minute dupa care am adaugat morcovii taiati rondele. Am lasat si morcovii 2 minute dupa care am adaugat fasolea scursa de apa si am completat cu apa pana a acoperit-o. Am pus foile de dafin, sarea si putin piper si am lasat-o sa fiarba. Cam o ora cand am constatat ca e aproape gata. Carnatii i-am taiat rondele si i-am pus intr-o tigaie sa se prajeasca putin si sa lase uleiul acolo. Am scursc carnatii si i-am pus in oala peste fasole. Am mai lasat inca 10-15 minute sa fiarba si carnatul. Am mai condimentat cu pasta de ardei. Foile de dafin le-am scos afara din oala la sfarsit.

Atat!! Super delicioasa. Noua ne-a placut.
Am servit-o alaturi de castraveti covasiti

O reteta propusa de blogul biancams76.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri