O mancare simpla, traditionala si la indemana oricui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole:

  • 500 g fasole boabe cu bob mare
  • 500 g carnat de casa (am folosit si subtire gen cabanos si mai gros)
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 cepe
  • putin ulei
  • 5 foi de dafin
  • sare, piper, pasta de boia de ardei dulce (din tub speciala pt mancarea de fasole)
  • pasta de gogosari facuta in casa (in lipsa ei puteti pune un gogosar dat pe razatoare)

Mod de preparare iahnie de fasole:

Fasolea am pus-o la inmuiat-o in apa cu o seara inainte.
A doua zi am luat o cratita mai incapatoare am pus putin ulei si am calit cepele pret de cateva minute dupa care am adaugat morcovii taiati rondele. Am lasat si morcovii 2 minute dupa care am adaugat fasolea scursa de apa si am completat cu apa pana a acoperit-o. Am pus foile de dafin, sarea si putin piper si am lasat-o sa fiarba. Cam o ora cand am constatat ca e aproape gata. Carnatii i-am taiat rondele si i-am pus intr-o tigaie sa se prajeasca putin si sa lase uleiul acolo. Am scursc carnatii si i-am pus in oala peste fasole. Am mai lasat inca 10-15 minute sa fiarba si carnatul. Am mai condimentat cu pasta de ardei. Foile de dafin le-am scos afara din oala la sfarsit.

iahnie de fasole

Atat!! Super delicioasa. Noua ne-a placut.
Am servit-o alaturi de castraveti covasiti

O reteta propusa de blogul biancams76.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iahnie de fasole.