Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole:
- 500 g fasole boabe cu bob mare
- 500 g carnat de casa (am folosit si subtire gen cabanos si mai gros)
- 3 morcovi potriviti
- 2 cepe
- putin ulei
- 5 foi de dafin
- sare, piper, pasta de boia de ardei dulce (din tub speciala pt mancarea de fasole)
- pasta de gogosari facuta in casa (in lipsa ei puteti pune un gogosar dat pe razatoare)
Mod de preparare iahnie de fasole:
Fasolea am pus-o la inmuiat-o in apa cu o seara inainte.
A doua zi am luat o cratita mai incapatoare am pus putin ulei si am calit cepele pret de cateva minute dupa care am adaugat morcovii taiati rondele. Am lasat si morcovii 2 minute dupa care am adaugat fasolea scursa de apa si am completat cu apa pana a acoperit-o. Am pus foile de dafin, sarea si putin piper si am lasat-o sa fiarba. Cam o ora cand am constatat ca e aproape gata. Carnatii i-am taiat rondele si i-am pus intr-o tigaie sa se prajeasca putin si sa lase uleiul acolo. Am scursc carnatii si i-am pus in oala peste fasole. Am mai lasat inca 10-15 minute sa fiarba si carnatul. Am mai condimentat cu pasta de ardei. Foile de dafin le-am scos afara din oala la sfarsit.
Atat!! Super delicioasa. Noua ne-a placut.
Am servit-o alaturi de castraveti covasiti
O reteta propusa de blogul biancams76.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”