IN ACEST ARTICOL:
Prajitura cu mere si aluat fraged se pregateste intr-un timp foarte scurt si se consuma la fel

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si aluat fraged:

Aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri lapte

Umplutura:

  • 4 mere
  • suc de lamaie
  • 2 albusuri
  • ½ lingurita scortisoara
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura gris
  • 4 linguri zahar

Glazura:

  • 25 g unt
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lapte
  • 40 g fulgi de migdale
  • stafide
  • esenta de rom

Mod de preparare prajitura cu mere si aluat fraged:

Aluat:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema uniforma. Se adauga sarea, esenta si faina, apoi laptele. Se framanta aluatul, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20-25 minute.

Umplutura:

Merele se curata de coaja, se taie jumatati, se indeparteaza samburii, apoi se cresteaza pe lung pe partea bombata si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se amesteca smantana cu albusurile, grisul, zaharul si scortisoara.

Glazura:

Se amesteca untul cu mierea si laptele. Se pun pe foc si se lasa pana se topeste untul si mierea. Se adauga esenta de rom, stafidele si se lasa sa se raceasca.

Asamblarea:

Se intinde aluatul si aseaza intr-o tava (25×25 cm) tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se presara cu o lingura de pesmet. Peste aluat se aseaza merele cu partea bombata in sus si se toarna amestecul de smatana. Deasupra se toarna glazura, mai mult peste mere, pentru ca acestea sa ramana lucioase dupa coacere. Se presara la final, fulgii de migdale.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coace prajitura timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate taia.

Pentru a descoperi si alte retete interesante, vizitati blogul https://truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri