Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si aluat fraged:
Aluat:
- 250 g faina
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 125 g unt
- esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri lapte
Umplutura:
- 4 mere
- suc de lamaie
- 2 albusuri
- ½ lingurita scortisoara
- 3 linguri smantana
- 1 lingura gris
- 4 linguri zahar
Glazura:
- 25 g unt
- 1 lingura miere
- 1 lingura lapte
- 40 g fulgi de migdale
- stafide
- esenta de rom
Mod de preparare prajitura cu mere si aluat fraged:
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema uniforma. Se adauga sarea, esenta si faina, apoi laptele. Se framanta aluatul, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20-25 minute.
Umplutura:
Merele se curata de coaja, se taie jumatati, se indeparteaza samburii, apoi se cresteaza pe lung pe partea bombata si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se amesteca smantana cu albusurile, grisul, zaharul si scortisoara.
Glazura:
Se amesteca untul cu mierea si laptele. Se pun pe foc si se lasa pana se topeste untul si mierea. Se adauga esenta de rom, stafidele si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se intinde aluatul si aseaza intr-o tava (25×25 cm) tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se presara cu o lingura de pesmet. Peste aluat se aseaza merele cu partea bombata in sus si se toarna amestecul de smatana. Deasupra se toarna glazura, mai mult peste mere, pentru ca acestea sa ramana lucioase dupa coacere. Se presara la final, fulgii de migdale.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coace prajitura timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate taia.
Pentru a descoperi si alte retete interesante, vizitati blogul https://truedelights.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”