Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru conopida pane cu sos de branza:
Ingrediente pentru pane:
- o conopida frumoasa
- 200 ml bere
- 150 g faina
- 3 oua
- paprika
- sare si piper
Ingrediente pentru sosul de branza:
- 3 galbenusuri de ou
- 100 g unt
- 100 g branza rasa
- 100 g smantana
- zeama de lamaie
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- verdeata
Mod de preparare conopida pane:
Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs.
Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere.
Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc.
Le scoatem pe un servet de hartie.
Mod de preparare sos de branza:
Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt.
Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !
Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !
Special pentru cei dragi !
Pofta buna!
Va invit pe blogul meu pentru retete usoare si apetisante!:)
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?