Poate fi un aperitiv deosebit la o intalnire cu prietenii sau un mic dejun tarziu. Trebuie doar putina rabdare pentru a pregati usturoiul, dar acest sos poate fi facut cu cateva ore inainte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bruschete cu sos de usturoi si branza de capra:

  • 6 felii de bagheta
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva felii de proscuitto
  • 100 g branza de capra
  • salata verde
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare bruschete cu sos de usturoi si branza de capra:

Punem capatana de usturoi, intreaga, la cuptorul dat la minim si o lasam sa se coaca aproximativ o ora. Asteptam sa se raceasca si scoatem cateii de usturoi intr-un bol. Pasam cu furculita si amestecam cu uleiul de masline.
Ungem feliile bagheta cu sosul, deasupra asezam feliile de branza de capra si asezam intr-o tava. Coacem aproximativ 10 - 15 minute la cuptor, la 170 de grade, apoi pornim grillul si rumenim 2-3 minute, pentru a prinde o culoare frumoasa.
Cand se racoresc putin, asezam peste bucatile de paine cu branza fasii de prosciutto si salata verde, iar gustarea este gata :)

bruschete cu sos de usturoi

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bruschete cu Sos de Usturoi si Branza de Capra.