ghid pentru o viaţă împlinită

Dulceata de prune

Dulceata de prune, nu lipseste in nici o toamna din camara mea. Am avut 2 soiuri de prune, unele mari si mai acrisoare, iar celalalt mai mic si dulce. Dulceata din anul acesta am aromat-o cu vanilie si scortisoara. Sa va povestesc cum am lucrat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata aromata de prune:

  • 3 kg prune curatate de samburi
  • 3 plicuri gelfix extra 2
  • 2 kg zahar (am folosit mai mult zahar decat scria pe plic pt ca o parte din prune au fost mai acre)
  • 4 vanilii
  • 3 lingurite scortisoara macinata

Mod de preparare dulceata de prune:

3 kg de prune, fara samburi se taie in 4, se pun intr-o oala mare. Separat intr-un vas (un bol de exemplu) amestecati cele 3 plicuri de gelfix cu 6 linguri de zahar din cele 2 kg, turnati amestecul peste fructele din oala, amestecati bine si puneti oala la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere. Adaugati si restul de zahar, scortisoara macinata si vanilia si amestecati pana cand compozitia ajunge din nou la fierbere. Din acest moment fierbeti dulceata vreo 5 minute, luati oala de pe foc si turnati dulceata in borcane cu capac, spalate si sterilizate in cuptor. Tineti borcanele cu dulceata la dunst uscat, acoperite cu o patura groasa, pana ziua urmatoare, cand le asezati in camara.

dulceata de prune

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de prune.