Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chec cu ciocolata si portocale:
Blat chec:
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml ulei
- coaja rasa de la o portocala
- 4 linguri suc de portocala cu pulpa (stoarcem portocala rasa)
- 80 gr ciocolata 55% cacao...sau de care doriti :)
Pt ornat:
- 80 gr ciocolata neagra sau lapte
- 1 lingurita unt
- 50-60 gr ciocolata alba
- coaja rasa de portocala
Mod de preparare chec cu ciocolata si portocale:
Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi adaugam pe rand uleiul, sucul de portocala si portocala rasa. Incorporam apoi faina folosind o spatula. La final adaugam ciocolata rasa pe razatoarea mare. Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu margarina sau unt si faina. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim o glazura din 80 gr ciocolata si o lingura de unt. Topim ori la cuptorul cu microunde lasand cate 15-20 secunde si amestecand, ori pe foc intr-o oala cu fundul gros. Ungem prajitura deasupra cu glazura si radem coaja de portocala. Ciocolata alba o topim si o punem intr-o punguta pe care o gaurim si ornam apoi prajitura cu fasii.
Lasam la rece aprox o ora..... si servim.
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară