Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba taraneasca:
- 3-4 cartofi
- o ceapa mare
- un morcov
- un patrunjel radacina
- o mana de fasole verde (sau din conserva)
- 2 dovlecei mijlocii
- un ardei gras mare
- leustean
- patrunjel verde
- o lingura de bulion (sau 2-3 rosii)
- sare
- piper
- 0,5 l bors
Mod de preparare ciorba taraneasca:
Legumele se spala si se curata, unde este cazul. Ceapa se taie marunt si se caleste doar putin, in ulei. Morcovul si patrunjelul radacina se dau prin razatoarea mare. Dovleceii se taie in lungime, se scobesc de miez si ceea ce ramane se taie cubulete, la fel si cartofii, astfel incat bucatile de dovlecei si de cartofi sa fie aproximativ de aceeasi marime. Fasolea se rupe in jumatati, ardeiul se taie feliute.
Se pun toate legumele astfel pregatite, inclusiv uleiul de la ceapa calita, la fiert in 2 litri de apa rece. Dupa cca 30-40 de minute de fiert pe foc moale, se adauga lingura de bulion sau rosiile taiate cubulete, apoi borsul, se da sare si piper. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se pun frunzele de leustean rupte in bucatele mai mici, se presara patrunjelul verde tocat si se inchide focul.
Optional se poate adauga si niste telina rasa, iar la urma se poate drege cu putina smantana, insa daca vreti ca aceasta ciorba sa fie de post, renuntati la smantana.
E un fel de mancare foarte sanatos, contine vitamine, enzime si fibre, usor si bun la gust. Pofta buna!
O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor