Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru papanasi prajiti:
- 600 g branza de vaci (am folosit una destul de uscata)
- 100 g zahar
- 150 - 200 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 pliculet zahar vanilat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare papanasi prajiti:
Mixam branza impreuna cu zaharul pentru cateva minute, dupa care adaugam pe rand ouale. Toata treaba nu dureaza prea mult, si e bine sa folositi o branza nu prea zemoasa, pentru a obtine o consistenta cremoasa.
Adaugam esentele si faina impreuna cu bicarbonatul. Amestecam pana se incorporeaza, potrivind cantitatea de faina in functie de cat de moale e compozitia, fiindca trebuie sa obtinem un aluat pe care sa-l putem modela in mana, fara sa fie prea lipicios.
Incepem sa formam papanasii, vreo 8 guguloaie, adica moturile si vreo 8 discuri mai mari, cam de dimensiunea palmei, pe care le dam prin faina si le gaurim la mijloc. Incingem bine uleiul intr-o tigaie si prajim papanasii la foc mic, pana cand se rumenesc.
Ii scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei. Asezam pe fiecare farfurie cate 2 bucati mari si 2 bile mici, garnisim cu smantana si dulceata (de afine) si ne bucuram de un desert delicios.
Aceasta retetea a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă