Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru papanasi prajiti:
- 600 g branza de vaci (am folosit una destul de uscata)
- 100 g zahar
- 150 - 200 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 pliculet zahar vanilat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare papanasi prajiti:
Mixam branza impreuna cu zaharul pentru cateva minute, dupa care adaugam pe rand ouale. Toata treaba nu dureaza prea mult, si e bine sa folositi o branza nu prea zemoasa, pentru a obtine o consistenta cremoasa.
Adaugam esentele si faina impreuna cu bicarbonatul. Amestecam pana se incorporeaza, potrivind cantitatea de faina in functie de cat de moale e compozitia, fiindca trebuie sa obtinem un aluat pe care sa-l putem modela in mana, fara sa fie prea lipicios.
Incepem sa formam papanasii, vreo 8 guguloaie, adica moturile si vreo 8 discuri mai mari, cam de dimensiunea palmei, pe care le dam prin faina si le gaurim la mijloc. Incingem bine uleiul intr-o tigaie si prajim papanasii la foc mic, pana cand se rumenesc.
Ii scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei. Asezam pe fiecare farfurie cate 2 bucati mari si 2 bile mici, garnisim cu smantana si dulceata (de afine) si ne bucuram de un desert delicios.

Aceasta retetea a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro
Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023