Un desert tare delicios, preferatul intregii familii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru papanasi prajiti:

  • 600 g branza de vaci (am folosit una destul de uscata)
  • 100 g zahar
  • 150 - 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare papanasi prajiti:

Mixam branza impreuna cu zaharul pentru cateva minute, dupa care adaugam pe rand ouale. Toata treaba nu dureaza prea mult, si e bine sa folositi o branza nu prea zemoasa, pentru a obtine o consistenta cremoasa.
Adaugam esentele si faina impreuna cu bicarbonatul. Amestecam pana se incorporeaza, potrivind cantitatea de faina in functie de cat de moale e compozitia, fiindca trebuie sa obtinem un aluat pe care sa-l putem modela in mana, fara sa fie prea lipicios.
Incepem sa formam papanasii, vreo 8 guguloaie, adica moturile si vreo 8 discuri mai mari, cam de dimensiunea palmei, pe care le dam prin faina si le gaurim la mijloc. Incingem bine uleiul intr-o tigaie si prajim papanasii la foc mic, pana cand se rumenesc.
Ii scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei. Asezam pe fiecare farfurie cate 2 bucati mari si 2 bile mici, garnisim cu smantana si dulceata (de afine) si ne bucuram de un desert delicios.

papanasi prajiti

Aceasta retetea a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Papanasi Prajiti.