IN ACEST ARTICOL:
Va place conopida? Mie da, atat cu maioneza cat si pane. De data aceasta am facut pane cu si fara pesmet. Voi de care vreti?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida pane:

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare conopida pane:

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.

Aceasta reteta este recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri