Am ales o reteta mult mai simpla, mai rapida si potrivita pentru rontait dimineata, biscuitii cu ovaz, mere si stafide. Sunt buni, au fructe, cereale, sunt crocanti la exterior si pufosi in interior, merita sa-i incercati.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu ovaz si mere:

  • 230 gr unt
  • 1 cana zahar, de preferinta brun
  • 2 oua
  • o esenta vanilie
  • 1 si 3/4 cana faina
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 cani fulgi de ovaz
  • 1 cana cubulete foarte mici de mar( un mar)
  • 2/3 cana stafide( 50 gr)

Mod de preparare biscuiti cu ovaz si mere:

Se incalzeste cuptorul.
Untul aflat la temperatura camerei se spumeaza foarte bine impreuna cu zaharul. Se adauga ouale si vanilia. Apoi faina care a fost amestecata in prealabil cu scortisoara, sarea si bicarbonatul. Se amesteca cu o lingura de lemn. Amestecati in compozitie ovazul, merele si stafidele.

Se pun gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Gramajoarele se formeaza cu o lingura de inghetata care se trece de fiecare data prin apa rece, se aplatizeaza foarte putin gramajoarele cu dosul lingurii.

Se coc 10-13 min, pana devin usor maronii.Se racesc complet si se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte bune cu laptic sau ceai!

biscuiti cu ovaz si mere

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Biscuiti cu ovaz si mere.