Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru biscuiti cu ovaz si mere:
- 230 gr unt
- 1 cana zahar, de preferinta brun
- 2 oua
- o esenta vanilie
- 1 si 3/4 cana faina
- 1 si 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 3 cani fulgi de ovaz
- 1 cana cubulete foarte mici de mar( un mar)
- 2/3 cana stafide( 50 gr)
Mod de preparare biscuiti cu ovaz si mere:
Se incalzeste cuptorul.
Untul aflat la temperatura camerei se spumeaza foarte bine impreuna cu zaharul. Se adauga ouale si vanilia. Apoi faina care a fost amestecata in prealabil cu scortisoara, sarea si bicarbonatul. Se amesteca cu o lingura de lemn. Amestecati in compozitie ovazul, merele si stafidele.
Se pun gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Gramajoarele se formeaza cu o lingura de inghetata care se trece de fiecare data prin apa rece, se aplatizeaza foarte putin gramajoarele cu dosul lingurii.
Se coc 10-13 min, pana devin usor maronii.Se racesc complet si se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte bune cu laptic sau ceai!
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”