Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru biscuiti cu ovaz si mere:
- 230 gr unt
- 1 cana zahar, de preferinta brun
- 2 oua
- o esenta vanilie
- 1 si 3/4 cana faina
- 1 si 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 3 cani fulgi de ovaz
- 1 cana cubulete foarte mici de mar( un mar)
- 2/3 cana stafide( 50 gr)
Mod de preparare biscuiti cu ovaz si mere:
Se incalzeste cuptorul.
Untul aflat la temperatura camerei se spumeaza foarte bine impreuna cu zaharul. Se adauga ouale si vanilia. Apoi faina care a fost amestecata in prealabil cu scortisoara, sarea si bicarbonatul. Se amesteca cu o lingura de lemn. Amestecati in compozitie ovazul, merele si stafidele.
Se pun gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Gramajoarele se formeaza cu o lingura de inghetata care se trece de fiecare data prin apa rece, se aplatizeaza foarte putin gramajoarele cu dosul lingurii.
Se coc 10-13 min, pana devin usor maronii.Se racesc complet si se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte bune cu laptic sau ceai!
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?