E o reteta foarte simpla si foarte sanatoasa, cu rosii coapte si cimbru.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de rosii coapte:

  • 10 rosii coapte, taiate in jumatati sau sferturi
  • 3 – 4 catei de usturoi
  • 2 – 3 cepe rosii, curatate si taiate in jumatate
  • o lingurita de cimbru
  • o lingura de zahar brun
  • o cescuta de vin
  • 5 – 6 linguri de ulei de masline
  • sare, piper (dupa gust)
  • optional: supa de pui; cateva linguri

Mod de preparare supa de rosii coapte:

Incingem cuptorul la 200 grade C.
In tava cuptorului, am intins o foaie de copt peste care am asezat rosiile, ceapa, usturoiul, le stropim cu 4 – 5 linguri ulei, presaram cimbrul, zaharul, sarea si piperul si stropim totul si cu vin. Bagam la cuptor pentru jumatate de ora pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi punem rosiile, ceapa si usturoiul in blender si maruntim totul. Eu am un blender care poate in acelasi timp sa si treaca prin sita. Asadar intai blenduiti, apoi eventual treceti tot si printr-o sita mai rara, chestie pe care eu n-am facut-o caci n-a mai fost nevoie. Adaugam sarea, piperul, putin ulei de masline, niste supa de pui daca vreti – doar cu rosiile pasate, iese o supa destul de vartoasa, totusi eu am pus doar foarte putina supa de pui (chestie de gust). O putem savura atat calda cat si rece, niste crutoane alaturi sunt binevenite.

supa de rosii coapte

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul casutalaurei.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de rosii coapte.