Nu imi amintesc de unde am auzit de puiul picatta, dar cert este ca ideea a incoltit si la scurt timp am pregatit reteta. Este vorba de o mancare cu originile in Italia, unde se pregateste cu vitel, dar si varianta cu piept de pui merita luata in calcul.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui picatta:

  • 600 g piept de pui dezosat
  • 40 g faina
  • 20 g parmezan ras
  • 2 - 3 linguri capere
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 150 ml vin alb demi-sec
  • 20 g unt (cam o lingurita cu varf)
  • 3 - 4 linguri ulei pentru prajit
  • 1 lingurita patrunjel tocat fin
  • sare, piper, rozmarin (optional)

Mod de preparare pui picatta:

Taiem pe jumatate bucatile mai groase din pieptul de pui, similar cum procedam pentru snitele. Batem, cu ciocanul de snitele, puiul asezat intre folii de film alimentar, pentru a proteja carnea care se poate rupe usor. Condientam cu sare si piper.
Amestecam faina cu parmezanul ras si cu putin rozmarin uscat. Dam fiecare bucata de pui prin acest amestec, scurutam surplusul si prajim in uleiul incins. Nu aglomerati tigaia, pentru ca altfel carnea mai mult se fierbe decat sa se rumeneasca, asa ca e mai bine sa le prajiti in mai multe transe.
Cand tot puiul este gata, turnam in tigaie vinul, zeama de lamaie si caperele scurse. Fierbem cateva minute, pana cand sosul scade la jumatate, dupa care dizolvam untul si sosul este gata. Adaugam patrunjelul tocat marunt si turnam sosul peste bucatile de carne.
Sosul fiind acrisor si cremos se potriveste foarte bine cu carnea de pui, aceasta mancare simpla ajungand rapid in topul preferatelor noastre.

pui picatta

Pe blogul furnicuti.blogspot.ro veti descoperi si alte retete interesante.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui Picatta.