Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sos tsatsiki:
- 500 g iaurt gras
- 2 castraveti verzi potriviti
- marar verde tocat marunt
- pasta de usturoi
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- 1/2 lingurita chimen macinat (tura asta am uitat pur si simplu sa pun dar eu una sunt fan chimen)
- sare
- piper
Mod de preparare sos tsatsiki:
Decojim castravetii, ii taiem pe jumatate si ii scobim de seminte (cu o lingurita merge cel mai bine).
Feliem castravetii, in reteta clasica se dau pe razatoare, eu am preferat de data asta doar sa-i feliez subtire. Ii saram si ii lasam nitel sa lase apa, cam un sfert de ora. Inainte de a-I folosi, ii mai scurgem o data – altfel sosul devine cam….apos.
Amestecam castravetii cu putin ulei, adaugam iaurtul, pasta de usturoi, mararul, sarea, piperul, chimenul si zeama de lamaie.
Omogenizam sarguincios si dam sosul nitel la frigider. Racoritor si hranitor!
Pe blogul casutalaurei.blogspot.ro veti gasi o multime de alte retete interesante.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară