Sos tsatsiki

12:09, 29 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare10 share-uri

In ultima vreme, m-am dat pe mancarica mediteraneana, gustoasa, usoara. Nu puteam rata sosul-salata, ei da, faimosul tsatsiki, prima oara cand l-am gatit si ma intreb ce-oi fi asteptat pana acum. E delicios, ca sa-i simtiti aroma si gustul cum trebuie, e musai sa-l gatiti cu vreo ora inainte de a-l manca ca sa se imbibe toate ingredientele si aromele intre ele.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sos tsatsiki:

  • 500 g iaurt gras
  • 2 castraveti verzi potriviti
  • marar verde tocat marunt
  • pasta de usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat (tura asta am uitat pur si simplu sa pun dar eu una sunt fan chimen)
  • sare
  • piper

Mod de preparare sos tsatsiki:

Decojim castravetii, ii taiem pe jumatate si ii scobim de seminte (cu o lingurita merge cel mai bine).

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

Feliem castravetii, in reteta clasica se dau pe razatoare, eu am preferat de data asta doar sa-i feliez subtire. Ii saram si ii lasam nitel sa lase apa, cam un sfert de ora. Inainte de a-I folosi, ii mai scurgem o data – altfel sosul devine cam….apos.

Amestecam castravetii cu putin ulei, adaugam iaurtul, pasta de usturoi, mararul, sarea, piperul, chimenul si zeama de lamaie.

Citeste si:
Chiftelute de legume | Retete de diversificare
Chiftelute de legume | Retete...

Omogenizam sarguincios si dam sosul nitel la frigider. Racoritor si hranitor!

Pe blogul casutalaurei.blogspot.ro veti gasi o multime de alte retete interesante.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri