In ultima vreme, m-am dat pe mancarica mediteraneana, gustoasa, usoara. Nu puteam rata sosul-salata, ei da, faimosul tsatsiki, prima oara cand l-am gatit si ma intreb ce-oi fi asteptat pana acum. E delicios, ca sa-i simtiti aroma si gustul cum trebuie, e musai sa-l gatiti cu vreo ora inainte de a-l manca ca sa se imbibe toate ingredientele si aromele intre ele.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sos tsatsiki:

  • 500 g iaurt gras
  • 2 castraveti verzi potriviti
  • marar verde tocat marunt
  • pasta de usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat (tura asta am uitat pur si simplu sa pun dar eu una sunt fan chimen)
  • sare
  • piper

Mod de preparare sos tsatsiki:

Decojim castravetii, ii taiem pe jumatate si ii scobim de seminte (cu o lingurita merge cel mai bine).

Feliem castravetii, in reteta clasica se dau pe razatoare, eu am preferat de data asta doar sa-i feliez subtire. Ii saram si ii lasam nitel sa lase apa, cam un sfert de ora. Inainte de a-I folosi, ii mai scurgem o data – altfel sosul devine cam….apos.

Amestecam castravetii cu putin ulei, adaugam iaurtul, pasta de usturoi, mararul, sarea, piperul, chimenul si zeama de lamaie.

sos tsatsiki

Omogenizam sarguincios si dam sosul nitel la frigider. Racoritor si hranitor!

Pe blogul casutalaurei.blogspot.ro veti gasi o multime de alte retete interesante.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sos tsatsiki.