Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sos tsatsiki:
- 500 g iaurt gras
- 2 castraveti verzi potriviti
- marar verde tocat marunt
- pasta de usturoi
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- 1/2 lingurita chimen macinat (tura asta am uitat pur si simplu sa pun dar eu una sunt fan chimen)
- sare
- piper
Mod de preparare sos tsatsiki:
Decojim castravetii, ii taiem pe jumatate si ii scobim de seminte (cu o lingurita merge cel mai bine).
Feliem castravetii, in reteta clasica se dau pe razatoare, eu am preferat de data asta doar sa-i feliez subtire. Ii saram si ii lasam nitel sa lase apa, cam un sfert de ora. Inainte de a-I folosi, ii mai scurgem o data – altfel sosul devine cam….apos.
Amestecam castravetii cu putin ulei, adaugam iaurtul, pasta de usturoi, mararul, sarea, piperul, chimenul si zeama de lamaie.
Omogenizam sarguincios si dam sosul nitel la frigider. Racoritor si hranitor!
Pe blogul casutalaurei.blogspot.ro veti gasi o multime de alte retete interesante.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.